Covid-19 Richtlijnen

COVID REGELS (update 18 februari 2022)

De laatste regels voor het volleybal kan je vinden op deze link: http://www.volleyvlaanderen.be/corona/

1. Vooraf

Als algemeen principe geldt: wie zich ziek voelt, blijft thuis. Personen die ziek zijn of de laatste zeven dagen klachten hebben gehad die aan een COVID-infectie doen denken (o.a. koorts, droge hoest, keelpijn, vermoeidheid, plotseling verlies van reuk of smaak, pijn of druk op de borst), mogen niet deelnemen.

Neem je het openbaar vervoer of deel je een auto met mensen die niet tot jouw nauwe contacten behoren, dan hou je in de mate van het mogelijke 1.5m afstand en draag je sowieso een mondmasker.

De cafetaria van de sporthal volgt de regels van de horeca.

2. Hygiëne

Voldoende de handen wassen met water en zeep, of ontsmetten met alcoholgel ook voor en na bezoek van je sport locatie.

Gebruik enkel je eigen materialen (handdoeken, drinkbussen, etc.).

3. Social Distance

1.5 m afstand is overal sterk aanbevolen, tenzij dit onmogelijk is door de aard van de activiteit of wanneer de toegang wordt geregeld met CST. Deze aanbeveling geldt vanaf 10 jaar

4. Persoonlijke bescherming

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van sportinfrastructuur vanaf 6 jaar. Dit geldt voor iedereen bij het betreden van gangen, tribunes, kleedkamers, …

Over het algemeen kan je er bij het betreden van sportinfrastructuur van uitgaan dat je altijd je mondmasker draagt, tenzij in onderstaande gevallen:

  1. Spelers zijn vrijgesteld van het mondmasker tijdens de opwarming voor de wedstrijd en op het ogenblik dat ze effectief op het terrein staan. Wisselspelers dragen steeds het mondmasker.
  2. Alle officials dragen het mondmasker. Enkel de scheidsrechters zijn vrijgesteld van het mondmasker tijdens de wedstrijd zelf.
  3. De hoofdcoach hoeft tijdens de wedstrijd geen mondmasker te dragen.
  4. Je hoeft geen mondmasker te dragen als je onder de douche staat.
  5. Het mondmasker is ook verplicht op plaatsen en evenementen waar het CST van toepassing is.

Kinderen tot en met 5 jaar moeten sowieso geen mondmasker dragen.

5. Kleedkamers

Het gebruik van kleedkamers moet zo veel mogelijk beperkt worden. Sporters komen indien mogelijk in sportoutfit naar de activiteit. Een kleedkamer kan door een individu of sportgroep niet langer dan 15 minuten gebruikt worden.

Tijdens het gebruik van de kleedkamer houdt men het mondmasker zoveel mogelijk op (behalve tijdens douchen).

6. Publiek

Publiek is toegelaten. Vanaf 50 personen (in heel de zaal) is CST vereist. Social distance moet bewaard blijven.

Deelnemers en medewerkers aan sportactiviteiten worden enkel beschouwd als publiek indien ze zich voor of na de sportactiviteit actief onder het publiek begeven en er dus de facto deel van gaan uitmaken.