Wie is de vertrouwenspersonen van Kevoc?

Hallo allemaal,

Sinds september 2018 heeft de club een vertrouwenspersoon. Aangezien dit relatief onbekend is binnen onze club, misschien de moeite om mezelf even voor te stellen.

In eerste instantie ben ik er voor onze jeugdspelers, hun ouders en hun trainers. Het gebeurt wel eens dat je je niet goed in je vel voelt, dat je daar graag eens over wil babbelen, maar niet goed weet met wie, of hoe, of wanneer, of … Wel dit kan eventueel met mij!

Het zou ook kunnen dat je niet om jezelf, maar om iemand anders bezorgd bent. Ook dan kan je bij mij terecht!

Ik ben graag een eerste aanspreekpunt om even te luisteren, te praten en samen een oplossing te zoeken voor wat er je dwars zit. Dit mag over vanalles gaan: de volleybal (training, wedstrijden, ploeg, trainer, …), thuis (bepaalde gezinssituaties, conflicten, moeilijkheden, …), school (studeren, pesten, …). Zaken als pesten of gepest worden, angst of verdriet, negatieve gevoelens/gedachten, zelfvertrouwen, … Eens een korte babbel of soms enkele wat langere gesprekken kunnen een wereld van verschil betekenen.

In het dagelijks leven werk ik als psycholoog met kinderen, adolescenten en hun gezinnen. Binnen de club is het niet de bedoeling een therapeutische begeleiding te bieden, maar wel een eerste aanspreekpunt te zijn. Zonder de belofte dat alles zal worden opgelost, maar met de belofte dat er samen zal gezocht worden naar hoe iets beter kan.

Wat ik wel meeneem uit mijn job is het beroepsgeheim. Tenzij we samen iets anders afspreken, blijft alles wat gezegd wordt tussen ons (ook het bestuur en/of trainers worden niet op de hoogte gebracht!).

Zo, nu heb ik het belangijkste wel verteld. Behalve dan dat je me steeds kan bereiken op bas@huisartsenpraktijkpasbrug.be of 0486/94.45.12 en dat je me ook steeds mag aanspreken wanneer je me tegenkomt in de sporthal of daarbuiten

Ik wens jullie alvast veel volleybalplezier!

Groetjes, Bas


Wie zijn de vertrouwenspersonen van Volley Vlaanderen?

Volley Vlaanderen kent verschillende API’s bij wie je terecht kan met jouw problemen, vragen of opmerkingen.

Via de deze website kan je meer gegevens vinden om met hen contact op te nemen, telefonisch zijn deze vertrouwenspersonen beschikbaar via 02/257.16.29